Ambasadorul Germaniei la Ankara s-a întâlnit cu doi dintre cei zece germani încarceraţi în Turcia: Sunt bine, având în vedere circumstanţele

Ambasadorul german în Turcia s-a întâlnit cu doi dintre cetăţenii germani încarceraţi în această ţară, iar amândoi ”sunt bine, având în vedere circumstanţele”, a anunţat Ministerul german de Externe, notează Washington Post.

Ministerul a transmis, într-o scurtă declarație publicată miercuri, că ambasadorul Martin Erdmann s-a întâlnit cu jurnalistul Deniz Yucel și cu activistul pentru drepturile omului. Erdmann a purtat ”discuții intense” cu cei doi prizonieri, fiecare întâlnire având o durată de aproximativ o oră, potrivit sursei citate.

Cei doi se numără printre cei zece cetățeni turci arestați în ultimele luni în Turcia, unii cu dublă cetățenie, sub acuzația guvernului turc de activități teroriste.

Aceste arestări au înrăutățit relațiile dintre Berlin și Ankara, și-așa tensionate.

Citiți și: Recep Erdogan: Turcia nu-i va elibera pe germanii aflați la închisoare

Disputa dintre Berlin și Ankara a început după ce Germania a refuzat să îi extrădeze pe solicitanții de azil despre care Turcia afirmă că sunt implicați în puciul eșuat de anul trecut, iar guvernul turc a refuzat să le permită parlamentarilor germani să-i viziteze pe militarii lor staționați la două baze aeriene de pe teritoriul statului turc.

Citiți și: Recep Tayyip Erdogan îi îndeamnă pe cetățenii turci din Germania să voteze împotriva Angelei Merkel și a lui Martin Schulz

 

.

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.