Ambasadorul Marii Britanii: Guvernul pregăteşte decizia privind restricţiile pe piaţa muncii

Guvernul britanic va adopta până la sfârşitul acestui an o decizie privind restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români, pe baza unui raport care va fi publicat în luna noiembrie de către experţi independenţi, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, potrivit mediafax.ro.

El a precizat că aceşti experţi, care formează un comitet de consiliere pe probleme de imigraţie, au luat deja legătura cu ambasada României şi cu cea a Bulgariei, pentru a obţine informaţii din partea ambelor state pe baza cărora să evalueze impactul potenţial al ridicării restricţiilor pe piaţa muncii, şi urmează să înainteze Guvernului britanic un punct de vedere chiar în această lună.

“Noi luăm o decizie pe baza analizei unor experţi independenţi. Există un comitet în Marea Britanie, Comitetul de consiliere pe probleme de imigraţie, format din specialişti în piaţa muncii, iar Guvernul britanic le cere acestora un punct de vedere, în primul rând, cu privire la impactul potenţial al ridicării restricţiilor. Mă aştept ca raportul comitetului să fie publicat chiar în această lună, pentru ca Guvernul britanic să ia o decizie până la finalul acestui an”, a spus Harris.

Articolul integral poate fi citit pe mediafax.ro.

Sursa foto: romaninuk.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *