Ambasadorul Marii Britanii: MCV + FMI = 4% creştere economică

martin-harrisAmbasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a explicat într-o postare pe blogul guvernului britanic că raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare realizat de Comisia Europeană, dar şi acordul stand-by cu Fondul Monetar Internaţional sunt esenţiale pentru creşterea economică a ţării.

“În câţiva ani, România ar putea să aibă o creştere economică de 4%. Aceste programe (stand-by şi MCV, n. red.) pot relansa potenţialul economic al României şi să răstoarne declinul competivităţii ţării. MCV + FMI = 4% “, spune ambasadorul Marii Britanii, potrivit RomaniaLibera.ro.

Martin Harris detaliază în postare importanţa acordului stand-by cu FMI şi a MCV: “Misiunea FMI a înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte consolidarea fiscală în România, prin scăderea datoriilor publice şi gestionarea deficitului bugetar. România are acum cifre la nivelul datoriilor publice de invidiat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene. Acest lucru este impresionant în condiţiile în care a fost un an electoral”.

Din perspectiva raportului MCV, Martin Harris sublinază că şi în acest caz, Comisia Europeană a observat progresele României, în mod special în modul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reuşit să soluţioneze cazurile de corupţie.

Mai multe detalii aici.

Sursa:  RomaniaLibera.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *