Ambasadorul Marii Britanii: Prioritatea zero pentru Guvernul român este absorbţia fondurilor europene

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, la emisiunea “După 20 de ani” difuzată, duminică, de PRO TV, că absorţia fondurilor europene reprezintă prioritatea zero a Guvernului român, el adăugând că astfel poate fi finanţat şi un program de infrastructură, scrie Mediafax.

“Am remarcat un efort important la Guvern să ridice rata de absorbţie, dar evident că aceasta nu este suficientă astăzi şi consider că este prioritatea zero pentru Guvernul României să facă faţă acestei provocări. Este necesar să fie luate măsuri suplimentare pentru a ridica rata de absorbţie şi cred că este o experienţă bună în Europa de Est, cea a Poloniei, iar România ar putea urma acest exemplu”, a spus ambasadorul britanic, la Pro Tv.

De asemenea, el a arătat că fondurile europene reprezintă pentru România şi un avantaj în privinţa creşterii competitivităţii, prin care ar putea fi rezolvată şi problema lipsei unei infrastructuri performante.

“România are un avantaj specific, o alocaţie mare de fonduri europene. Noi nu avem aşa ceva în Marea Britanie, dar această alocaţie dau un avantaj mare pentru România şi în privinţa competitivităţii. Lipsa de infrastructură este unul dintre dezavantajele României privind competitivitatea. Un program de infrastructură finanţat de UE este şi o sursă de locuri de muncă, dar şi de competivitate şi o bază pentru creşterea economiei în viitor”, a apreciat ambasadorul Harris.

Continuarea articolului aici.

Sursa:  Mediafax.ro
Foto:  depositphotos.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.