Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: România a rămas în afara priorităţilor politicii externe a Rusiei, prin alierea cu SUA şi ţările occidentale

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a declarat intr-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu si difuzat vineri seara de B1 TV, ca intre cauzele racirii relatiilor romano-ruse se numara lipsa de interes din partea ambelor state, dar si faptul ca, in contextul in care cele doua tari au inceput sa-si construiasca o noua identitate, Romania s-a sprijinit in mare parte pe tarile occidentale, pe SUA, ramanand astfel in afara prioritatilor de politica externa ale Moscovei.

De asemenea, intrebat daca chestiunea scutului antiracheta reprezinta o piedica in imbunatarirea relatiilor bilaterale, ambasadorul rus a raspuns: “In mare parte, da”, anunţă HotNews.ro.

“Una dintre cauze a fost pierderea interesului, iar acest lucru s-a intamplat in urma faptului ca, atat Romania cat si Rusia, au inceput sa-si construiasca noua identitate si statalitate, devenind astfel introvertite si punand accent pe propriile probleme. Poporul roman si autoritatile din Romania au facut alegerea in favoarea drumului integrarii europene si euroatlantice, miscare ce a presupus anumite eforturi interne pentru a parcurge acest drum destul de complicat, precum si cateva sacrificii de ordin intern, dar si crearea si implementarea unor legi noi care au devenit norme. In cadrul acestui proces, Romania s-a sprijinit in mare parte de tarile occidentale, de SUA, ceea ce este un lucru firesc. In acest context, Romania, intr-un fel sau altul, a ramas in afara prioritatilor politicii externe ale Federatiei Ruse”, a spus Malginov la B1 TV.

Mai multe declaratii ale ambasadorului, dar şi înregistrarea interviului AICI.

Foto:  blogulcudoigalbeni.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *