Americanii cumpără activele băncilor europene, la reduceri

În timp ce Europa se zbate să scape de datorii, companiile americane şi firmele financiare profită de pe urma nenorocirii ce s-a abătut asupra continentului european, cumpărând active deţinute de băncile europene, de la ipoteci asupra unor hoteluri luxoase din Miami Beach până la cea mai înaltă clădire de birouri din Dublin, scrie Adevarul.ro.

Tranzacţiile sunt stimulate de nevoia băncilor europene de a strânge capital şi de a-şi micşora bilanţurile financiare. Instituţiile financiare europene vor scoate la vânzare active de până trei mii de miliarde de dolari în următoarele 18 luni, potrivit lui Huw van Steenis, analist la Morgan Stanley.

Grupul financiar Blackstone a cumpărat de la banca germană Commerzbank, 300 de milioane de dolari în active imobiliare ce sunt garantate cu proprietăţi, incluzând hotelul Mondrian South Beach din Florida şi patru hoteluri Sofitel din Chicago, Miami, Minneapolis şi San Francisco. Commerzbank este pusă sub presiune de autorităţile de reglementare pentru a strange circa 5,3 miliarde de euro până la mijlocul anului 2012.

Google, de asemenea, a întrezărit o oportunitate pe pieţele financiare europene. A cumpărat clădirea Montevetro din Dublin, de la Agenţia Naţională de Active a Irlandei.

“În mod cert, avem de-a face cu o restructurare şi o reducere a prezenţei instituţiilor financiare europene. Majoritatea activelor vândute au fost luate de companiile americane”, a declarat Timothy J.Sloan, director economic la Wells Fargo, instituţie financiară ce a cumpărat luna trecută active imobiliare de 3,3 miliarde de dolari de la Banca Irlandei.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: artechomes.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *