Americanii mai au 2 zile să-şi reducă deficitul uriaş

Super-comitetul“ înfiinţat de Congresul american pentru consolidarea finanţelor ţării a eşuat. Oficialii nu se pot înţelege asupra unui plan coordonat de tăieri bugetare care trebuie aplicate pe termen lung pentru a reduce deficitul uriaş al statului, ceea ce va duce la măsuri dure pentru evitarea intrării în incapacitate de plată, anunta adevarul.ro.

După trei luni de negocieri, comisia va anunţa astăzi că nu a reuşit să ajungă la un compromis privind elaborarea unei strategii clare de reducere a deficitului bugetar pe termen lung. Acest impas va determina demararea unor tăieri drastice pentru ca statul să evite incapacitatea de plată şi pentru a câştiga încrederea investitorilor.

Cei 12 mermbri ai comisiei aveau misiunea ca, până la 23 noiembrie, să găsească o modalitate prin care SUA să economisească cel puţin 1.200 de miliarde de dolari în următorii 10 ani. În lipsa unui acord în acest sens, vor fi declanşate automat o serie de tăieri echivalente cu această sumă în toate sectoarele bugetare.

O comisie specială a fost înfiinţată de către Congresul american pentru a găsi o formulă pentru diminuarea deficitului bugetar de peste 1.000 de miliarde de dolari înainte de 23 noiembrie.

Dacă nu vor reuşi, atunci ţara va fi nevoită să suporte măsuri dure de pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto:  thinksquad.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *