Amnesty International critică Ungaria pentru discriminarea romilor

Organizaţia Amnesty International a criticat, în raportul său anual privind drepturile omului, limitarea libertăţii de exprimare şi a celei religioase, precum şi discriminarea romilor din Ungaria, relatează agenţia de presă MTI, preluată de Mediafax şi Adevarul.ro.

Orsolya Jeney, directoarea filialei ungare a ONG-ului, a declarat că dezaprobarea societăţii a crescut, lucru demonstrat de câteva manifestaţii de amploare cauzate de modificări ale legislaţiei şi instituţiilor, care au degradat drepturile omului.

Ea a adăugat că anul trecut au fost observate probleme la nivelul sistemului, mai degrabă decât încălcări grave ale legii, ceea ce face dificilă o predicţie privind tipurile de abuzuri care ar putea fi comise în viitor.

Orsolya Jeney a menţionat noua lege a presei care, potrivit raportului, ar putea duce la o limitare disproporţionată şi nejustificată a libertăţii de exprimare şi de opinie. Ea a precizat că noua legislaţie a sporit atmosfera de autocenzură în Ungaria.
Jeney a adăugat că libertăţile religioase au fost restricţionate anul trecut prin legea bisericilor, care dă parlamentarilor dreptul de a decide care organizaţie are statut de biserică.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: octavianracu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *