Exclusiv CALEAEUROPEANA.RO: Andreea Marin Bănică, despre abuzurile împotriva copiilor – “Suntem o societate bolnavă”

Andreea Marin Bănică, ambasador UNICEEF al Bunăvoinţei pentru România,  preşedinte fondator al Fundaţiei “Preţuieşte viaţa” şi manager al proictului Şcoala Mamelor, a acordat  în exclusivitate un interviu pentru caleaeuropeana.ro despre abuzurile împotriva copiilor, dar şi posibile  soluţii privind protejarea copiilor.

Calea Europeana:  In ultimele zile, presa a prezentat o serie de cazuri grave, privind abuzurile sau neglijentele grave ale adultilor in raport cu micutii. Un copil a murit in fosa unei scoli, un altul a fost abuzat sexual de proprii parinti, care l-au si filmat, imaginile fiind postate pe Internet. Mai mult, un bebelus de sase sapatamani a fost agresat de propriul tata. Ce se intampla in societatea romaneasca?

Andreea Marin Bănică: Lipsa de educatie, de grija fata de om, de mintea si sufletul lui, dezechilibrul emotional, continua cursa dupa bani , apetitul bolnavicios pentru scandal, controversa, violenta, mizerie umana, imposibilitatea de a le ocoli, dorinta de a iesi din tipare cu orice pret, nu in ultimul rand boala. Suntem o societate bolnava. E trist ce se intampla.

Calea Europeana: Cum credeti ca ar trebui sa se implice societatea civila?

Andreea Marin Bănică: Prin a echlibra balanta. Prin oferta de informatie curata, de omenie, de bunatate, caldura. Exista astfel de oameni, dar sunt sufocati de zgomotul asurzitor care le invadeaza vietile.

Calea Europeana: Ce ar trebui sa faca fiecare dintre noi?

Andreea Marin Bănică: Nu am retete, dar cred ca ar trebui sa incercam sa ne detasam, sa nu acceptam inregimentarea, sa ne impacam cu noi si cu ceilalti, sa ne dam voie sa (ne) iubim.

Calea Europeana: Ce parere aveti despre modul in care autoritatile se implica in protejarea copiilor?

Andreea Marin Bănică: Se intampla prea putin. Iar scuzele sunt prea multe.

Calea Europeana: Exista un model European/American pe care Romania l-ar putea urma?

Andreea Marin Bănică: Exista cei 7 ani de acasa. De ce nu am incepe de aici? Intoarcerea la radacini…

Sursa foto: scoalamamelor.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Exclusiv CALEAEUROPEANA.RO: Andreea Marin Bănică, despre abuzurile împotriva copiilor – “Suntem o societate bolnavă”

  1. iuliana 28/06/2012 at 08:46

    BUNA ZIUA MA NUMESC IULIANA AM O PROBLEMA LA ACTUALUL SERVICI SI VREAU SII EU O PARERE :PANA PE 10 IUNIE TATAL MEU A FOST PRIMAR SI LUCREZ PE POSTUL DE BIBLIOTECAR AL COMUNEI DAR ACUM PRIMARUL S-A SCHIMBAT ; AM FOST CHEMATA SA IMI ALEG DOUA VARIANTE ORI PLEC EU ORI MA DA AFARA.PRECIZEZ FAPTUL CA AM UN COPIL DE 8 LUNI M-AM INTORS LA SERVICI NU AM OPTAT PENTRU CONCEDIU CRESTERE COPIL,NU ARE NICIUN ARGUMENT SA FIU DATA AFARA DOAR MOTIVUL “ASA VREAU EU”CE PARERE AVETI CE TREBUIE SA FAC?CARE SUNT URMARILE

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *