Andreea Paul: 32 de zile pe an femeile din Romania lucreaza gratuit

Zemanta Related Posts ThumbnailPentru aceeasi munca si aceeasi pregatire, in Romania o femeie e platita in medie cu 9% mai putin decat un barbat, ceea ce inseamna ca 32 de zile pe an femeia lucreaza gratuit, afirma prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Andreea Paul sustine ca romancele sunt discriminate, situatie reflectata inclusiv de structura parlamentului: “Cand aproape 52% din populatie sunt femei, iar in randul parlamentarilor doar 11% sunt femei, ai dimensiunea dezechilibrului corectei reprezentari a cetatenilor si cetatenelor Romaniei”.

“Despre cetatene si problemele lor se vorbeste prea putin, de la natalitate, mortinatalitate, saracie, decalaj de salarizare, violenta domestica etc.
Sa va dau un exemplu concret. Intre salariul mediu al unei femei si al unui barbat exista o diferenta de 9%. Asta insemna ca pentru aceeasi munca si pregatire, o femeie e platita in medie cu 9% mai putin. Ceea ce inseamna ca 32 de zile pe an femeia lucreaza gratuit. In Europa e si mai rau – 56 de zile lucreaza gratuit. In Polonia e mai bine – 14 zile lucreaza femeile gratuit.” sustine Andreea Paul.

Interviul integral, disponibil AICI.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.