Andreea Paul: 5 semne economice negative şi 5 greşeli de guvernare economică grave

andreea paul vassDeputatul Andreea Paul semnaleaza pe blogul sau “5 semne economice negative ale unei economii bolnave”:

“1. USL a pierdut lupta cu inflaţia: 5,3% în luna mai 2013 – cel mai mare nivel din UE, de trei ori mai mare decât sub guvernarea PDL: 1,8% în aprilie 2012. Pensiile şi salariile nu ţin pasul cu creşterea preţurilor.

2. Guvernul Ponta a creat o fabrică de 34.000 noi şomeri în iunie 2013 faţă de iunie 2012. Unde e milionul de noi locuri de muncă create?!

3. România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care a ratat intrarea pe un trend pozitiv în atragerea investiţiilor străine directe (ISD) în anul 2012. ISD-urile au scăzut cu peste 11% în 2012 comparativ cu anul 2011. În primele luni din anul 2013 îşi continuă scăderea cu încă 35%.

4. Consumul de energie electrică a scăzut cu aproape 8% în primele cinci luni ale acestui an. Semnul unei economii bolnave este dat de scăderea consumului de energie. Când economia nu consumă energie moare, la fel ca omul care nu mănâncă.

5. Românii îşi plătesc din ce în ce mai greu datoriile la bănci sub guvernarea Ponta. Creditele neperformante, adică întârzierile mai mari de 90 de zile la plata creditelor, au depăşit 20% din totalul creditelor şi dobânzilor în luna mai a acestui an.”

De asemenea, Andreea Paul puncteaza si ceea ce deputatul numeste “5 greşeli de guvernare economică grave”:

“1. Furtul companiilor de stat – desfiinţarea licitaţiilor la marile companii de stat.

2. Politizarea – mutilarea managementului privat în companiile de stat.

3. Eşuarea unor privatizări majore.

4. Proasta negociere a unor datorii uriaşe pe care statul român le are de recuperat.

5. Ratarea regionalizarii şi incapacitatea de a stabili ţinte clare de absorbţie a banilor europeni în urmatorii 7 ani.”

 

Sursa: andreeavass.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.