ANEIR: Fără o stabilitate a cursului, România riscă să devină o colonie a speculatorilor valutari

Secretarul General al ANEIR, Mihai Ionescu susţine că exportatorii speră ca moneda naţională să-și măsoare valoarea în competiția cu valutele internationale pe terenul competitivității economice, altfel vom asista la transformarea României într-o colonie a speculatorilor valutari, scrie NewsIn, potrivit Realitatea.net.

“Sperăm (și încă mai sperăm) ca moneda națională să-și măsoare valoarea în competiția cu valutele internationale pe terenul competitivității economice. Altfel vom asista neputincioși cum România se va transforma într-o colonie a speculatorilor valutari“, susţinte într-un comunicat, Mihai Ionescu, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

“S-a creat impresia că fiecare analist-zvonist anunță cursuri de schimb ale leului ca la alba-neagra. Din păcate nu există un instrument tehnic care să măsoare valoarea reală a monedei naționale (și nu doar în România). Piața este singura care-i validează puterea. Probleme apar când piața nu reflecta fidel evoluțiile economice, fiind intoxicată de analiștii-zvoniști (mare parte dintre ei nu dezinteresați)”, susţine Mihai Ionescu.

Mai multe declaraţii AICI.

Foto: bankingblog.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *