UE angajeaza judecatori

Tribunalul Functiei Publice al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg, a deschis procedura privind depunerea candidaturilor pentru numirea unui judecator la aceasta instanta pentru perioada 1 septembrie 2009-31 august 2015. Anuntul pentru candidaturi a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 53 din 6 martie 2009. 

Informatii privind conditiile de eligibilitate, documentele necesare si modalitatile de transmitere a candidaturilor se gasesc in anuntul public pentru candidaturi, pe care il puteti accesa in documentul anexat sau la adresa:  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2009:053:0015:0016:EN:PDF

Judecatorii Tribunalului Functiei Publice sunt numiti de Consiliul Uniunii Europene, care hotaraste in unanimitate, dupa consultarea comitetului format din sapte personalitati alese dintre fosti membri ai Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si ai Tribunalului de Prima Instanta si dintre juristi cu competente recunoscute. Acest comitet isi da avizul asupra caracterului corespunzator al candidatilor in privinta exercitarii atributiilor de judecator la Tribunalul Functiei Publice.

Mandatul judecatorilor la Tribunalul Functiei Publice este de 6 ani, cu posibilitatea reinnoirii acestuia.
Candidaturile pentru aceasta functie trebuie transmise Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, prin scrisoare recomandata, pana la data de 3 aprilie 2009 (data postei).
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita, de asemenea, spre informare, dosarele de candidatura Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, prin posta electronica, la adresa: mugurel.chivu@rpro.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *