Angela Merkel a intrat în campanie electorală, apărând ”fantasticul proiect european”. Ce promite aceasta pentru obținerea celui de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel și-a început sâmbătă campania electorală pentru alegerile generale din 24 septembrie cu promisiunea ca, până în 2025, rata șomajului să se situeze sub 3% și cu menținerea unui deficit zero și prin apărarea proiectului Uniunii Europene, care a adus importante beneficii pentru Germania, informează EFE.

Foto: Bundesregierung

Într-un miting în fața susținătorilor Partidului Creștin-Democrat (CDU) din orașul Dortmund, din vestul țării, Merkel a subliniat că Germania se află “într-o situație bună”, dar că lumea este într-o fază de “schimbare și de incertitudine”, scrie Agerpres.

“Obiectivul este să ajungem în 2025 cu o rată a șomajului sub 3% și cred că putem să obținem asta”, a spus Merkel într-un discurs care a fost televizat și în care a insistat că dorește să-și îndeplinească toate promisiunile de campanie fără să lase în urma sa “datorii pentru generațiile viitoare”.

Merkel a apărat totodată “fantasticul” proiect european, pe care l-a numit “garant al păcii” pe continent, și a subliniat că “o sănătate bună” a Uniunii Europene este pozitivă pentru Germania, încheie sursa citată.

Angela Merkel este pentru a patra oara consecutiv propunerea Uniunii Creștin Democrat pentru poziția de cancelar al Germaniei, după alegerile din 2005, 2009 și 2013. Dacă va obține victoria la scrutinul din septembrie, Merkel va intra în linie dreaptă pentru a depăși anii în funcție deținuți de primul cancelar postbelic al Germaniei, creștin-democratul Konrad Adenauer (1949-1963), dar și recordul mentorului ei politic, Helmut Kohl (1982-1998), cancelar al reunificării, decedat luna trecută.

Citiți și Sondaj: Angela Merkel, în linie dreaptă spre al patrulea mandat. Cancelarul german, susținut inclusiv de 22% dintre votanții social-democrați

În cadrul celui mai recent sondaj înainte de alegerile generale din Germania, procentul de susținere a Angelei Merkel pentru un al patrulea mandat de cancelar s-a diminuat cu 10%, de la 69 la 59%, însă fără motive de îngrijorare pentru cancelarul creștin-democrat în condițiile în care susținerea pentru contracandidatul ei, social-democratul Martin Schulz, sprijinul popular se situează la 33%.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.