Angela Merkel: Datoria ţărilor din zona euro nu va deveni comună “atât timp cât voi trăi”

Cancelarul german Angela Merkel a respins din nou, în mod categoric, ideea emiterii de euroobligaţiuni în contul datoriilor, afirmând marţi că acestea nu vor exista “atât timp cât (va) trăi” ea, potrivit unor participanţi la o reuniune a grupului parlamentar liberal (FDP), relatează AFP, potrivit ZF.ro.

“Vă dorim viaţă lungă”, i-ar fi urat anumiţi deputaţi FDP, partid care face parte din cadrul coaliţiei guvernamentale.

Niciunul dintre participanţii întrebaţi de AFP în acest sens nu a fost în măsură să citeze afirmaţiile exacte ale cancelarului, dar mai mulţi dintre ei au declarat că Merkel a spus că datoria ţărilor din zona euro nu va deveni comună “atât timp cât voi trăi”.

Unii au dat asigurări că Merkel glumea în acel moment, deşi cancelarul este prea puţin cunoscut pentru acest fel de afirmaţii.

Purtătorul de cuvânt al Cancelariei Steffen Seibert nu a dorit să comenteze.

Merkel a refuzat deja în mai multe rânduri crearea acestui instrument de punere în comun a datoriei de către europeni. Pe de altă parte, premierul francez Jean-Marc Ayrault a fost nevoit să recunoască, într-un interviu recent pentru săptămânalul german Die Zeit, că un asemenea sistem “necesită o mai mare integrare politică (…), iar acest lucru va necesita, fără îndoială, mai mulţi ani”.

Cancelarul german a apreciat că aceste euroobligaţiuni sunt “contrare Constituţiei” germane.

Sursa: ZF.ro
Foto:   apokaukos.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *