Angela Merkel despre criza migraţiei: Uniunea Europeană nu poate lăsa Grecia „să se prăbuşească în haos”

Cancelarul german, Angela Merkel, își apără în continuare politica migraționistă, dorind să ajute Grecia și să găsească o soluție europeană comună la criza refugiaților, relatează EU Observer.

„Este datoria și obligația mea să fac tot ce este posibil pentru ca Europa să găsească o cale unită. Nu am niciun plan B”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu.

FOTO: consilium.europa.eu

FOTO: consilium.europa.eu

Nu văd care este rostul să cred că pot rezolva problema printr-o închidere unilaterală a granițelor”, a mai adăugat cancelarul.

Merkel a făcut aceste declarații la doar câteva zile după ce Austria, alături de statele balcanice, au decis să micșoreze numărul persoanelor ce le trec granițele, într-un spațiu ce se întinde din Grecia până în Europa Centrală. Drept rezultat, 70.000 de refugiați ar putea rămâne în Grecia, potrivit ministrului grec al migrației. Comisia Europeană a avertizat asupra posibilității declanșării unei crize umanitare.

„Este exact de ce mă temeam: Când cineva își închide granița, celălalt trebuie să sufere. Aceasta nu este Europa mea”, a declarat Merkel, îngrijorată de decizia statelor menționate anterior.

Potrivit acesteia, decizia „unilaterală” a Austriei a furat din timpul dedicat rezolvării situației. Totodată, Merkel a specificat că UE „ar fi putut aștepta până la sumiitul din luna martie, pentru a găsi o soluție comună împreună, să convină asupra distribuției refugiaților și să construiască locații de cazare pentru refugiați în Grecia”.

Totodată, cancelarul a insistat asupra faptului că Grecia nu trebuie lăsată să gestioneze singură toată problema. „Considerați că toate statele din zona Euro au luptat anul trecut pentru a menține Grecia în această zonă pentru ca în următorul an să o arunce în haos?”

Merkel a declarat că principala modalitate de a rezolva criza rămâne cooperarea cu Turcia pentru a reduce numărul migranților ce vin în Europa. Dacă summitul UE-Turcia din 7 martie nu produce rezultate, aceasta a precizat că „va continua să lucreze” pentru a găsi o soluție la următorul summit din 18 martie.

Cu numai două săptămâni înaintea unor alegeri regionale care îi vor testa politicile, cancelarul german a reiterat că are „datoria de a rezolva problema pentru a ne susține în continuare valorile”, condamnând violențele germanilor asupra refugiaților, catalogându-le drept „nejustificate” și „respingătoare”.

.

.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Angela Merkel despre criza migraţiei: Uniunea Europeană nu poate lăsa Grecia „să se prăbuşească în haos”

  1. Pingback: Germania Cere UE Să Ajute Grecia în Privința Migranților, Iar Atenei Să-și Protejeze Eficient Frontiera | Caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.