Angela Merkel, în vizită la o închisoare a poliției secrete din fosta Germanie de Est: Acele timpuri par îndepărtate, dar ne avertizează să muncim din greu pentru libertate și democrație

Cancelarul Angela Merkel a invocat nedreptățile Germaniei de Est comuniste și a apărat libertatea și democrația, vineri, în timpul unei vizite la o închisoare notorie din Berlin a fostei poliții secrete Stasi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Nedreptatea care a avut loc în RDG, pe care mulți oameni au trebuit să o experimenteze într-un mod îngrozitor, nu trebuie uitată”, a spus Merkel, care tocmai s-a întors la lucru după o vacanță de vară de trei săptămâni. 
     
Ea a notat că vizita la fosta închisoare Stasi, cu două zile înaintea marcării începutului construcției Zidului Berlinului în 1961, este “de o importanță deosebită pentru mine”. 

“Pare mult timp în urmă, dar ne avertizează să muncim din greu pentru libertate și democrație”, a subliniat ea. 

Citiți și Sondaj: Angela Merkel, în linie dreaptă spre al patrulea mandat. Cancelarul german, susținut inclusiv de 22% dintre votanții social-democrați

Cu șase săptămâni înainte de alegerile generale din Germania, procentul de susținere a Angelei Merkel pentru un al patrulea mandat de cancelar s-a diminuat cu 10%, de la 69 la 59%, însă fără motive de îngrijorare pentru cancelarul creștin-democrat în condițiile în care susținerea pentru contracandidatul ei, social-democratul Martin Schulz, sprijinul popular se situează la 33%.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.