Angela Merkel: Nu vă aşteptaţi la o soluţie imediată la criza zonei euro. Este un proces care va dura ani

Cancelarul german Angela Merkel şi-a început discursul în faţa parlamentului german prin respingera categorică a ipotezei unor obligaţiuni comune ale zonei euro, motivând că nu contribuie la rezolvarea crizei, scrie Associated Press preluat de zf.ro.

Liderului cabinetului executiv german susţine că Europa are nevoie în schimb de “o uniune stabilă” prin reguli fiscale mai stricte şi controale mai severe.
Discursul Angelei Merkel vine la câteva zile înainte de cel mai important summit al Uniuniii Europene, de pe data de 9 decembrie, unde se aşteaptă o rezoluţie a statelor care ar trebui să împiedice dizolvarea zonei euro.
Angela Merkel a declarat vineri în Bundestag că nu există o rezolvare uşoară pentru zona euro, iar o soluţie va dura “ani”. “Este un proces, iar acest proces va dura câţiva ani”, a spus cancelarul.
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy s-a pronunţat joi pentru un “nou tratat” care să “refondeze Europa” pe baza unor propuneri franco-germane, într-un discurs foarte aşteptat asupra crizei zonei euro, cu opt zile înaintea unui summit crucial.
Noul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi refuza, cu doar câteva ore mai devreme, ca această instituţie să joace rolul de ultim creditor al statelor din zona euro, după modelul Rezervei Federale a Statelor Unite, invocând ca argument respectarea tratatelor în vigoare.
Insistând în tot dicursul său asupra necesităţii consolidării cuplului franco-german, Sarkozy a anunţat că o va primi luni, la Paris, pe Angela Merkel, cu scopul de a “avansa (împreună) unele propuneri franco-germane pentru garantarea viitorului Europei”.
Sursa articol: zf.ro
Sursa foto: zimbio.com
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.