Angela Merkel: O crestere bazata pe credit ne va aduce inapoi la inceputurile crizei

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat joi ca o crestere bazata pe credit “ne va aduce inapoi la inceputurile crizei”, intr-un discurs sustinut in fata Parlamentului, relateaza AFP potrivit HotNews.

“O crestere prin reforme structurale este importanta si necesara (…) O crestere pe credit ne va aduce inapoi la inceputurile crizei. Nu o dorim, nu o vom face”, a subliniat ea, in aplauzele Bundestagului.

Ea a prezentat in fata camerei inferioare a parlamentului pozitia Germaniei in ceea ce priveste summitul G8 din Statele Unite, din 18-19 mai.

Angela Merkel a declarat ca la acest summit vor fi abordate “viitoarele masuri” pentru consolidarea finantelor publice, precum si “masurile de crestere” discutate in prezent in Europa. Acestia sunt “stalpii strategiei noastre” de lupta impotriva crizei, a adaugat Merkel.

Cancelarul a spus ca orice om accepta ideea ca “iesirea din criza va fi un proces lung” si ca este necesara atacarea problemelor esentiale ale anumitor tari europene, “o indatorare catastrofala” si “lipsa de competitivitate”.

Rezolvarea acestor probleme “nu se va face de azi pe maine”, a subliniat ea.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.