Angela Merkel: Parisul şi Berlinul nu au divergenţe asupra austerităţii şi creşterii economice

Franţa şi Germania nu au divergenţe cu privire la necesitatea susţinerii creşterii economice în paralel cu reducerea deficitelor şi datoriilor publice, a declarat sâmbătă cancelarul german Angela Merkel, în cadrul summitului G8 de la Camp David (Statele Unite), potrivit Mediafax.

“Franţa şi Germania nu au divergenţe asupra acestui punct, altfel nu ne-am fi putut pune de acord asupra comunicatului” publicat în cursul summitului organizat în reşedinţa preşedintelui american, a subliniat Merkel, citată într-un comunicat.

“Mesajul important de reţinut al summitului este că o consolidare a bugetelor şi creşterea (economică) sunt cele două feţe ale aceleiaşi medalii”, a apreciat şefa Guvernului german. Reprezentanţii celor opt ţări cele mai puternic industrializate şi Uniunii Europene (UE) “sunt întru totul de acord să spună că cele două lucruri sunt necesare: disciplina bugetară (…) şi, în acelaşi timp, eforturi în vederea creşterii economice, a subliniat ea.

Merkel a anunţat că toţi participanţii la summitul de sâmbătă “vor ca Grecia să rămână în zona euro, cu condiţia ca Grecia să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat” în materie de redresare a conturilor publice.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *