Angela Merkel, pregătită să egaleze recordul cancelarului reunificării: Vreau să fiu cancelar al Germaniei și în următorii patru ani

Angela Merkel a declarat într-un interviu transmis duminică de televiziunea germană că intenționează să continue în poziția de cancelar al Germaniei și în următorii patru ani, în contextul apropierii alegerilor parlamentare de la 24 septembrie, potrivit DPA, scrie Agerpres.

FOTO: Bundesregierung

“Nimeni nu poate spune ce va aduce viața, dar cu siguranță intenționez să continui pentru încă patru ani”, a afirmat Merkel ca răspuns la o întrebare privind așteptările electoratului în legătură cu capacitatea sa de a-și îndeplini viziunea pentru Germania.

Declarațiile sale survin la o zi distanță după ce cancelarul nu s-a sfiit să includă Europa și viitorul Uniunii Europene în discursul său de campanie. Prezentă la un miting electoral, Merkel a declarat că decizia de anul trecut privind Brexit-ul și alegerile din Franța și Olanda, în care partide proeuropene au învins candidați populiști, i-au schimbat perspectiva și a arătat că apartenența la UE este un punct forte pentru Germania.

Angela Merkel este pentru a patra oara consecutiv propunerea Uniunii Creștin Democrat pentru poziția de cancelar al Germaniei, după alegerile din 2005, 2009 și 2013. Dacă va obține victoria la scrutinul din septembrie, Merkel va intra în linie dreaptă pentru a depăși anii în funcție deținuți de primul cancelar postbelic al Germaniei, creștin-democratul Konrad Adenauer (1949-1963), dar și recordul mentorului ei politic, Helmut Kohl (1982-1998), cancelar al reunificării, decedat luna trecută.

Potrivit măsurătorilor, Merkel conduce topul preferințelor pentru funcția de cancelar, devansându-l clar pe contracandidatul social-democrat Martin Schulz (39% la 25%), în timp ce formațiunea creștin-democrată a câștigat în acest an alegerile în trei landuri importante din Germania, inclusiv în landul cu cea mai mare populație – Renania de nord – Westfalia.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.