Angela Merkel solicita celor care critica Europa sa accepte reglementarea activitatilor de pe piata financiara

Cancelarul german Angela Merkel a respins vineri criticile la adresa politicii sale referitoare la zona euro, afirmand ca este inacceptabil ca aceia care solicita masuri curajoase pentru combaterea crizei datoriilor sa se opuna in acelasi timp masurilor de reglementare a pietelor financiare, titreaza EurActiv.ro.

“Nu se poate ca cei din afara zonei euro care ne-au presat in mod repetat sa luam masuri cuprinzatoare impotriva crizei datoriilor sa se asocieze in acelasi timp pentru a respinge introducerea taxei pe tranzactiile financiare. Este inacceptabil”, a spus Merkel.

Pentru a rezolva criza din zona euro, Merkel a declarat ca e nevoie de o reducere a datoriilor din Grecia,  ipoteza posibila doar daca acest lucru ar ajuta la prevenirea celui mai rau scenariu. Masura ar permite tarii sa se reformeze pentru a imbunatati competitivitatea.

Acesta a reiterat, de asemenea, opozitia fata de emisiunea de obligatiuni europene (eurobonduri), “care nu ar fi un miracol si care  ar creste taxele de refinantare din Germania.

Ministrii de finante si bancherii centrali din G20 se vor intalni de vineri pana sambata la Paris pentru a pregati summit-ul de la Cannes.

Sursa articol: EurActiv.ro.

Sursa foto: bloombiz.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *