UE spune ca avem nevoie de ANI. Suntem de acord, dar facem ceva?

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei,si vicepresedintele CSM Bogdan Licu, au revenit pe Calea Europeana. Afla, luni, 18 mai, de la ora 13, pe B1 TV, si joi, 21 mai, de la aceeasi ora, care sunt tintele ANI si cat de eficienta este aceasta institutie, creata la presiunea Uniunii Europene. Care este rolul CSM in reformarea si administrarea sistemului judiciar din Romania? Vom comenta, impreuna cu Alex Cumpanasu, directorul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, cum se prezinta sistemul judiciar din Romania si mecanismele anticoruptie in fata expertilor care ne monitorizeaza.

Puteti posta comentariile, opiniile si sugestiile dumneavoastra, le veti regasi in emisiunea noastra.

Situatia persoanelor verificate de ANI


Primari – viceprimari – secretari: 68

Prefecti – subprefecti: 4

Parlamentari – deputati – senatori – membri ai guvernului: 23

Consilieri locali si judeteni: 355

Magistrati si judecatori: 16

Politisti: 134

Functionari publici: 1078

Medici: 1

Ministri, Consilieri, Secretari: 31

Rectori, prorectori, prodecani, sefi catedra, secretari sefi, directori: 212

Inspectori Scolari: 50

Membri CNI: 13

Personal cu functii de conducere din cadrul institutiilor: 96

TOTAL: 2081

Potrivit datelor furnizate de Agentia Natională de Integritate, inspectorii au în lucru peste 1800 de dosare. Cele mai multe dosare-peste 80 la sută au fost întocmite prin autosesizare, de regulă după aparitia unor investigatii jurnalistice.

Din cel 68 de dosare înaintate spre solutionare, 48 au ajuns la Parchet sau instante, pentru confiscarea averii sau pentru cercetări privind fals în declaratii. Alte 20 de dosare au fost înaintate la consiliile de disciplină, pentru incompatibilitate sau conflict de interese. Printre cei vizati de aceste investigatii deja finalizate se numără sase ofițeri de politie, 10 functionari publici, 33 de alesi locali, 3 parlamentari, un procuror, un judecător si sase persoane cu functi de conducere în institutii publice.

Pe lista celor pentru care ANI a dispus sesizarea instanței pentru confiscare unor sume se află medicul Serban Brădisteanu, în vederea confiscării 3,5 milioane euro si 500 de mii de dolari, fostul sef al Permiselor din Arges, Codrut Vlăsceanu, cu 454 de mii de euro si 145 mii RON, plus cotă parte a averii dobândite cu caracter nejustificat de 2,1 milioane RON, dar si un anume Voinea Vasile, cu 9750 euro si 35 de mii de RON si cotă parte a a verii cu caracter nejustificat de 878 de mii de euro.

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to UE spune ca avem nevoie de ANI. Suntem de acord, dar facem ceva?

  1. Ionela 21/05/2009 at 12:59

    As dori sa stiu odata pentru totdeauna cand va intra in vigoare noul cod penal?ca il tot amanati si numai nu mai intra in vigoare.au degand cei de sus sa nu ne mai faca sa asteptam atat?

    Reply
  2. Dan Carbunaru 01/06/2009 at 11:29

    vom reveni in urmatoarele saptamani cu detalii pe acest subiect, multumim pentru interes

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.