ANRE: Consumul brut de energie electrică va scădea până la finele anului

energie eolianaConsumul brut de energie electrică în 2013 este estimat că va scădea cu 7%, prin extrapolare, până la finele anului, raportat la 2012, a declarat, joi, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Emil Calotă.

Potrivit acestuia, consumul brut de energie electrică şi consumul de energie în total au scăzut pe de o parte pe fondul recesiunii generale, iar pe de altă parte din cauza destructurării economice la nivelul marilor consumatori din România.

“Ca o cifră, consumul brut de energie electrică în 2013 este estimat să fi scăzut cu 7%, prin extrapolare, până la finele anului faţă de anul precedent, ceea ce poate suna dramatic. În acest context, ANRE încearcă să găsească un echilibru între interesele principalilor actori din piaţă”, a precizat Calotă, potrivit Money.ro.

El a subliniat că, pentru România, energia rămâne în continuare cea mai importantă resursă competitivă şi cel mai mare avantaj comparativ regional şi global pe care îl are, cu condiţia să fie folosită la adevăratul potenţial.

În opinia ANRE, în următorii 3 – 5 ani ar trebui să aibă loc o mutare a interesului investiţional în energia regenerabilă.

Detalii AICI.

Sursa: Money.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.