Antonescu: Voi promulga prima lege referitoare la referendum care va ajunge la Cotroceni. Intervalul de votare rămâne 7-23

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat că va promulga prima lege care va ajunge la Cotroceni din cele două privind referendumul adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, declarându-se convins că intervalul de votare se va menţine între orele 7.00 şi 23.00, potrivit Mediafax.

Antonescu a fost întrebat în ce succesiune va promulga modificările aduse miercuri prin două proiecte articolului 34 din Legea referendumului, care au fost adoptate de Camera Deputaţilor. Lui Antonescu i s-a precizat că una dintre variante stabileşte clar intervalul de vot între 7.00 şi 23.00, în timp ce a doua abilitează Guvernul să stabilească acest orar, iar în funcţie de succesiunea în care va promulga cele două acte normative va fi menţinută una dintre cele două variante.

Cred că e acelaşi lucru, pentru că din cât am discutat şi l-am auzit pronunţându-se public pe primul-ministru, şi viziunea Guvernului sau opţiunea Guvernului este tot pentru 07.00 – 23.00 (…) Cred că este o iniţiativă bună, cred că o formulă cu vot între orele 7.00 şi 23.00 este cât se poate de normală, dă şansa cât mai multor cetăţeni să-şi exercite acest drept constituţional. Scopul oricărui referendum este acela de a face cât mai mulţi cetăţeni să participe şi de a afla ce cred cât mai mulţi dintre cetăţeni în legătură cu o problemă foarte importantă pentru întreaga societate. Deci sub o formă sau alta, acesta va fi orarul”, a declarat Antonescu.

În cele din urmă, preşedintele interimar a precizat că va promulga prima dintre cele două legi care ajunge la Cotroceni: “O promulg pe prima care ajunge pe masa promulgării”.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 41/2012 privind organizarea referendumului, fiind menţinută forma adoptată în plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare, votul fiind dat în absenţa PDL.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.