Antreprenorii părăsesc Franţa din cauza socialismului lui Hollande

Jeremie Le Febre, fondator al TBG Capital Advisors este unul dintre antreprenorii care intenționează să părăsească Parisul, în cazul său pentru Singapore, nu doar din cauza creșterii fiscalității de către noua administrație dar mai ales pentru că victoria lui Hollande arată atitudinea francezilor față de avere, scrie Adevarul.ro.

„Ceea ce-mi motivează decizia de a părăsi Franța este faptul că nu împărtășesc valorile care au fost exprimate de rezultatul alegerilor, respingerea ambiției și a succesului”, a declarat acesta în cadrul unui interviu. „Face parte din relația tradițional dificilă dintre Franța și bani, dar a atins un nou nivel. Chiar dacă este un gând topic, eu trebuie să cred pentru mine și pentru urmașii mei că orizontul este limita puterilor mele”, a adăugat acesta, citat de Bloomberg şi preluat de Adevarul.

Hollande, un socialist cunoscut și pentru că a declarat că îi urăște pe bogați și care intenționează să introducă o taxă de 75% pe venituri de peste 1 milion de euro, întărește sentimentul că în Franța a fi bogat nu este un titlu de glorie.

„Hollande folosește de taxa de 75% ca un simbol pentru a transmite o atitudine față de niște valori prin stigmatizare”, a declarat Le Febre.

Discursul lui Hollande, contra bogaților și contra lumii financiare, îi face pe mulți dintre aceștia să ia în considerare părăsirea țării, iar rivalii europeni îi primesc cu brațele deschise. „Bienvenue a Londres” – bine ați venit la Londra, a declarat Boris Johnson, primarul orașului britanic. La rândul lor, Elveția și Belgia sunt la fel de primitoare.

„Văzută de la distanță, Franța este ultima țară unde un antreprenor și-ar dori să se ducă”, a declarat Marc Simoncini, fondatorul site-ului de întâlniri romantice Meetic.com în cadrul unui interviu acordat BFM TV. „Nu știu de niciun britanic care și-a deschis o afacere în Franța. Dar cunosc mulți tineri francezi care s-au dus la Londra pentru a putea face acest lucru”, a adăugat acesta.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:   yerkramas.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *