Anunț al companiei feroviare olandeze de stat: Toate trenurile funcționează cu energie produsă în parcurile eoliene

Toate trenurile din Olanda sunt, în acest moment, puse în mișcare de către electricitatea produsă de către instalațiile eoliene, a anunțat compania națională feroviară NS Groep (NS).

”Începând cu 1 ianuarie, 100% dintre trenurile noastre funcționează cu energie eoliană”, a anunțat purtătorul de cuvânt al NS, Ton Boon, potrivit The Guardian.

Compania olandeză de energie electrică Eneco a câștigat o licitație a NS în urmă cu doi ani, cele două companii semnând atunci un contract pe 10 ani în care era prevăzut că ianuarie 2018 va fi data la care toate trenurile NS vor funcționa cu energie eoliană. ”Așadar, ne-am atins obiectivul nostru cu an mai devreme decât aveam planificat”, a spus Boon, adăugând că o creștere a numărului de parcuri eoliene în întreaga ațară a ajutat compania să își atingă obiectivele.

Trenurile companiei naționale de căi ferate din Olanda sunt întrebuințate zilnic de către 600.000 de pasageri. Trenurile NS efectuează câte 5.500 de călătorii zilnic.

O singură moară de vânt poate furniza, într-o oră, energia electrică pe care un tren o folosește pentru a parcurge aproximativ 193 de kilometri, susțin cele două companii partenere.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *