Apararea Romaniei. Luni, de la ora 14, B1 TV. Invitat, Iulian Fota, consilier prezidential.

Evenimente importante marcheaza evolutia lumii globalizate in care traim. Romania este implicata din ce in ce mai direct, atat datorita statului de membru NATO si UE, cat si faptului ca, iata, organizatii influente aleg Romania pentru discutii despre viitorul omenirii. Dupa Summit-ul NATO de la Bucuresti, Comisia Trilaterala, din care fac parte si romanii Mugur Isarescu si Mihai Tanasescu a venit in Romania, la sfarsitul saptamanii trecute. In urma cu cateva zile, ministrii apararii si de externe din statele membre NATO s-au intalnit la Bruxelles, pentru a vorbi despre noul concept strategic al Aliantei dar si scutul antiracheta, deciziile finale urmand a fi luate peste o luna, la Lisabona.

Arhitectura de securitate a lumii se recontureaza, intr-o perioada in care efectele crizei economice marcheaza profund si centrii de putere, si tari mai mici, precum Romania. Aflata in vecinatatea Rusiei, tara noastra beneficiaza de avantajele apartenentei la lumea Occidentala, dar si de complicatiile aferente acestei pozitii. Recentul interviu acordat ziarului Adevarul de strategul Zbigniew Brzezinski ne ajuta sa decriptam cateva indicii. Aflati mai multe urmarind emisiunea Calea Europeana de luni, 18 octombrie, de la ora 14 in direct si dupa miezul noptii, in reluare, pe B1 TV. Invitatul meu va fi Iulian Fota, consilierul prezidential pe probleme de aparare si securitate.

Informatii pe aceeasi tema:

http://www.caleaeuropeana.ro/comisia-trilaterala-la-bucuresti/

http://www.caleaeuropeana.ro/zbigniew-brzezinski-europa-nu-este-o-putere-politica-sau-militara-statele-unite-compenseaza-acest-lucru/

http://euractiv.com/en/foreign-affairs/us-wants-eu-spend-more-defence-news-498781

http://euractiv.com/en/foreign-affairs/nato-russia-european-security/article-187853

Noul concept strategic NATO

Noile directii de actiune ale NATO

Sistemul de aparare antiracheta-US State Department

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Apararea Romaniei. Luni, de la ora 14, B1 TV. Invitat, Iulian Fota, consilier prezidential.

  1. PAUL SNAIDER 28/11/2010 at 21:09

    INTREBATII PE JURISTUL BOC SI PE JURISTA BARAC , DE CE A FOST CREEAT ARTICOLUL 20 DIN CONSTITUTIE ? CINE, CIND SI IN CE OCAZIE SE POATE FOLOSI?. VETI VEDEA CA RASPUNSUL LOR VA DOVEDI SI INALTUL PROFESIONALISM DE CARE DAU DOVADA.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *