Aplicarea rezultatelor vizitei lui Ponta în China, discutată de ambasadorul Huo Yuzhen la MAE

mae chinaSecretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a avut ieri, 18 iulie, o întrevedere cu ambasadorul R.P. Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, la solicitarea acesteia.

Cei doi oficiali au discutat despre modul de punere în practică a rezultatelor vizitei recente în China a prim-ministrului român Victor Ponta, moment de referinţă în relaţia bilaterală, marcat prin dialogul şefului guvernului român cu preşedintele şi premierul R. P. Chineze şi prin participarea acestuia la Forumul reprezentanţilor autorităţilor locale în format “16+1” de la Chongqing.

Secretarul de stat şi ambasadorul chinez au evidenţiat necesitatea de a se face progrese pe toate dimensiunile raporturilor bilaterale, prin consolidarea dialogului politic la nivel înalt, dezvoltarea intensă a cooperării economice şi intensificarea relaţiilor inter-umane şi a cooperării culturale. Ei au apreciat că dezvoltarea de ansamblu a colaborării româno-chineze este menită să conducă la extinderea şi aprofundarea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare care există între cele două ţări, în perspectiva aniversării în 2014 a 10 ani de la constituirea acestei relaţii parteneriale şi a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România și Republica Populară Chineză.

În timpul întrevederii, cei doi oficiali au mai abordat şi probleme specifice cooperării în plan internaţional, inclusiv în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Sursa: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.