Apocalipsa dupa FMI-criza ar putea duce lumea la razboi

 

Criza financiara globala al putea duce la tulburari sociale si chiar la razboi, avertizeaza seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn. In plus, oficialul sustine ca este inutila pomparea a miliarde de dolari in economia globala, in lipsa unei reforme masive a sectorului financiar, scrie Daily Mail.

Strauss-Kahn a criticat planul premierului britanic, Gordon Brown, de acordare a unor imprumuturi. “Banii se vor topi ca zapada la soare daca, in acelasi timp, guvernele nu sunt in stare sa aiba un sector financiar mai mic si mai sanatos decat inainte”, a spus el.

Totodata, in cadrul unei intalniri a Organizatiei Internationale a Muncii, seful FMI a avertizat ca milioane de oameni vor ajunge in pragul saraciei, ca urmare a crizei economice.

Strauss-Kahn a facut apel la guvernele tarilor sa injecteze doua procente din Produsul Intern Brut in economiile locale, in incercarea de a redresa situatia.

“Toate aceste lucruri vor afecta dramatic rata somajului si vor fi radacina unor revolte sociale, care vor ameninta democratia si, in unele cazuri, ar putea conduce chiar la razboi”, a conchis presedintele FMI.

sursa-ziarul Ziua

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.