Arad: Proiect de sute de mii de euro prin care se ofera Internet gratuit in oras, nefunctional

computerUn proiect din fonduri europene, cu o valoare de 218.000 euro, prin care arădenii urmau să beneficieze gratis de internet wi-fi şi care s-a încheiat oficial în urmă cu două luni nu este funcţional, Primăria Arad spunând că au existat întârzieri la realizarea alimentării cu energie a echipamentelor, potrivit Mediafax.

Proiectul “Creşterea calităţii serviciilor de internet în Arad şi Oroshaza” este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, iar municipalitatea arădeană a obţinut 218.000 de euro, la care se adaugă o finanţare locală de 4.500 de euro, pentru crearea de staţii hot-spot pentru a furniza gratis internet în oraş.

Proiectul prevede şi montarea a 30 de camere video lângă antenele de internet, pentru a fi transmise imagini din oraş pe un site special creat, care urma să cuprindă şi informaţii actualizate despre evenimentele din Arad, utile turiştilor.

Proiectul a fost încheiat în oficial în 12 iunie, când responsabilii din cadrul Primăriei Arad anunţau că internetul gratuit va deveni accesibil arădenilor în aproximativ două săptămâni, efectuându-se ultimele teste.

 La două luni de la încheierea proiectului însă, staţiile hot-spot nu funcţionează, camerele de supraveghere nu sunt conectate la pagina web creată (www.aradhotspots.ro), pagină care nu a fost actualizată de două luni.
“Au existat întârzieri la realizarea alimentării cu energie electrică a dispozitivelor pentru internet şi a camerelor video, întrucât a fost necesară încheierea unui contract cu furnizorul de electricitate, care e o companie privată”, a spus reponsabilul de proiect din cadrul Primăriei Arad, Nora Groşan pentru Mediafax.
Întrebată când ar putea arădenii să beneficieze de acest proiect care este încheiat oficial, Nora Groşan a spus că nu poate oferi un termen, dar că se lucrează pentru alimentarea antenelor de internet cu energie şi pentru sincronizarea echipamentelor cu pagina web.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a precizat că lucrările ar putea fi încheiate într-o săptămână, când internetul ar putea deveni accesibil în 30 de puncte din oraş.
Sursa: Mediafax.ro
Foto: freefoto.com
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.