Armata chineză urmează să-şi consolideze capacităţile pentru câştigarea unor “războaie locale”

China va consolida capacităţile armatei sale în vederea câştigării “războaielor locale”  în era tehnologiei informaţiei, se arată într-un raport al Guvernului pe care premierul Wen Jiabao se pregătea să îl prezinte luni în faţa Parlamentului chinez, informează site-ul de ştiri Mediafax.

Bugetul Apărării Chinei, care deţine cea mai importantă armată din lume în privinţa efectivelor, urmează să crească cu 11,2% anul acesta, a anunţat duminică un purtător de cuvânt oficial, cu o zi înainte de deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului.

“Vom consolida capacităţile forţelor armate pentru îndeplinirea unei serii de sarcini militare, dintre care cea mai importantă este de a câştiga războaiele locale, făcând apel la tehnologiile informaţiei”, se arată în raportul premierului.

“Vom efectua, cu vigoare, (stagii de) formare militară în domeniul tehnologiilor informaţiei”, adaugă Wen.

Importanta creştere a bugetului militar al Chinei, anunţată duminică, este susceptibilă să alimenteze îngrijorările vecinilor săi din regiunea Asia-Pacific, unde Statele Unite vor să îşi consolideze, de asemenea, prezenţa.

Sursa articol: Mediafax
Sursa foto:  armyrecognition.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *