Asociația Pro Democrația va implementa proiectul „Tineri pentru democratie ecologică”

asociatia_pro_democratia_logo Asociația Pro Democrația va implementa, în perioada martie-iulie 2013, proiectul „Tineri pentru democratie ecologică”,  finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

Proiectul reprezintă o completare a conceptului de democrație cu note ecologice și pornește de la ideea că în România, insuficiența măsurilor pentru protejarea mediului și dezvoltarea durabilă este dublată de lipsa unui activism civic în domeniu. În statele membre fondatoare ale Uniunii Europene, cetățenii acordă o mare importanță păstrării unui mediu înconjurător sănătos și completează prin inițiative civice măsurile formale dezvoltate de autorități pentru îmbunătățirea mediului. Astfel, prin activitățile inovatoare ale acestui proiect, vizăm punerea bazelor unei culturi a ecologismului participativ în rândul tinerilor din regiunea București-Ilfov.

Scopul proiectului  este de a iniția un trend în favoarea unui mediu sănătos și frumos menținut cu ajutorul participării civice a tinerilor la problemele relevante pentru administrarea zonei București-Ilfov, care afectează natura și astfel, calitatea vieții întregii comunității. Prin intermediul unor instrumente bazate pe dialog și dezbatere pe internet, 80 de studenți din regiunea București-Ilfov vor beneficia de pregătire pentru a participa la un concurs a cărui temă este ”Orașul eco al viitorului”. Prin intermediul tinerilor vom conștientiza întreaga comunitate, așa încât participarea civică pentru natura din mijlocul orașului să devină un modus vivendi.

 În luna aprilie, va fi lansată platforma online a proiectului, principalul instrument pentru învățarea interactivă și dezbaterea online în jurul conceptului principal al proiectulului, democrația ecologică.

Pentru mai multe informaţii despre acest proiect, vă rugăm să o contactaţi  pe Viviana Anghel, preşedinte al APD Bucureşti-Centru Regional de Resurse al Asociaţiei Pro Democraţia, la adresa viviana.anghel@apd.ro  sau la numărul de telefon 0724 161 953 sau pe Alina Dănilă, coordonator proiect, la adresa de e-mail apd.bucuresti@apd.ro, la numerele de telefon 021 222 82 45, 0730886 708 sau pe fax, la numărul 021 222 82 54.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Asociația Pro Democrația va implementa proiectul „Tineri pentru democratie ecologică”

  1. Pingback: Asociația Pro Democrația va implementa proiectul „Tineri pentru democratie ecologică” | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *