Atentat în Paris. Al doilea suspect s-a predat la o secție de poliție din Belgia

Cel de-al doilea suspect din cadrul atacului de joi seară din Paris s-ar fi predat la o secție de poliție din orașul belgian Anvers, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al ministrului francez de interne, notează New Europe.

Pierre-Henry Brandet a declarat pentru postul de radio Europe 1 că un al doilea bărbat a fost identificat de oficiali belgieni din domeniul securității și semnalat autorităților franceze.

„Bărbatul care era căutat de autoritățile belgiene s-a prezentat la o secție de poliție din Anvers”, în nordul Belgiei, a precizat Pierre-Henry Brandet, adăugând că suspectul intenționa să ajungă în Franța.

Doi ofițeri de poliție au murit și o altă persoană a fost rănită în atentatul de joi din centrul Parisului, acesta fiind revendicat de către ISIS.

Unul dintre cei doi suspecți a fost ucis de către forțele de ordine, fiind apoi indetificat precum Abu Yussef, combatant al  grupării Stat Islamic. Acesta ieșise de curând din închisoare după 15 ani, fiind condamnat pentru tentativă de asasinare a unui polițist și a fratelui acestuia.

În prezent bărbatul era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că și-a manifestat intenția de a ucide polițiști și fusese arestat la 23 februarie, înainte de a fi pus în libertate de justiție în lipsă de probe suficiente, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Premierul francez declara că în pofida comiterii acestui atentat cu numai 3 zile înaintea alegerilor prezidențiale, Franța este pregătită să asigure securitatea cetățenilor săi în cadrul primului tur de scrutin.

La alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța  vor lua parte François Fillon, candidatul dreptei, Marine Le Pen, candidatul extremist al Frontului Național, radicalul socialist Jean-Luc Melenchon, fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron și Benoit Hamon, candidatul stângii franceze.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *