Atuurile românilor în industria IT

Romanii sunt ingeniosi dar si foarte bine calificati cand este vorba de job-urile din domeniul IT si, chiar daca nu le place sa-si asume riscuri, nu vor nici sa fie pe plan secund, scrie intr-un articol publicat pe TechCrunch preluat de HotNews, Maria Constantinescu, fondatorea aplicatiei SlickFlick

In 2012 Silicon Valley este camp de batalie in cadrul unui mare razboi al talentelor in care micile start-up-uri nu prea se pot compara cu nume de top precum Facebook sau Zynga. Raspunsul pentru start-up-uri poate sta in tari ca Romania unde, pe timpul regimului comunist invatamantul producea ingineri pe banda rulanta, insa acum produce IT-isti in numar mare si poate concura oricand cu restul lumii pe partea de tehnologie.

IT-istii romani sunt inteligenti, educati si vorbesc foarte bine engleza. Pe de alta parte cultura antreprenoriala nu este suficient de mult dezvoltata, astfel ca o buna parte dintre ei prefera sa lucreze pe un salariu clar, decat pentru un anumit pachet de actiuni intr-o companie, lucru ciudat pentru cei din Silicon Valley, noteaza Maria Constantinescu, fondatoare a aplicatiei SlickFlick.

SlickFlick este o aplicatie mobila de storyboarding prin care pot fi create un fel de benzi animate rezultate din propriile fotografii, prin includerea mai multor capturi de text, pentru a crea o poveste.

Maria Constantinescu mai scrie ca salariile in Romania sunt mult mai mici decat cele date in tehnologie la Londra sau Berlin, un dezvoltator bun putand castiga in Bucuresti 2.000 de euro/luna net, iar in restul tarii cu 30% mai putin.

Citește mai multe aici.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  redactoresweb.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *