Au fost acreditate trei autorităţi de management pentru fonduri europene. Ministrul Rovana Plumb: Va fi adusă în țară o sumă peste 800 de milioane de euro

Joi, 13 iulie 2017, au fost finalizate cu succes misiunile de audit pentru următoarele Autorități de Management care gestionează: Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 (POCA), Programul Operațional pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (POIMM) și Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 (POAT).

Prin această acreditare instituțională au fost create condițiile pentru rambursarea de la Comisia Europeană a aproximativ 866 milioane euro, cât însumează alocările UE aferente celor trei Programe pe întreaga durată a actualei perioade de programare, se arată într-un comunicat remis presei de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene.

Foto: gov.ro

Desemnarea sistemului de management și control a fost principala noastră preocupare în ceea ce privește fondurile europene. Această acțiune a fost absolut necesară pentru ca fluxul financiar aferent rambursărilor să înceapă să funcționeze, să fie redusă presiunea de pe bugetul de stat și să intre banii europeni în țară. Le mulțumesc colegilor de la Autoritatea de Audit pentru promptitudinea și profesionalismul dovedit în toată această perioadă în care s-a lucrat intens, a declarat ministrul delegat pentru Fondurile Europene, doamna Rovana Plumb, potrivit comunicatului citat.

Deblocăm 800 de milioane de euro, care înseamnă valoarea totală alocată pentru cele trei autorități de manangement pentru care în cursul zilei de astăzi obținem acreditarea. Vom aduce bani de la Bruxelles, care vor intra în economie și va spriji mediul de afaceri, ONG-urile și toate instituțiile publice astfel încât să putem să dezvoltăm România și să atingem obiectivele pe care ni le-am propus în programul de guvernare”, a precizat ministrul pentru Fonduri Europene pentru Antena 3.

Pachetele de documente necesare desemnării au fost transmise Autorității de Audit (AA) de către MDRAPFE, în luna martie a.c., fiind demarate astfel misiunile de audit.

Valoarea totală a declarațiilor de cheltuieli aferente celor trei Programe Operaționale acreditate, care vor fi trimise imediat la Comisie, este de 121 milioane euro.

Până la sfârșitul lunii aprilie, au fost transmise la Autoritatea de Audit toate pachetele de documente necesare desemnării AM-urilor pentru toate Programele Operaționale aferente Politicii de Coeziune, menționează sursa citată.

Până la sfârșitul acestei luni se estimează că vor fi acreditate și ultimele patru autorități de management aflate în curs de acreditare, respectiv pentru Programului Operațional Infrastructura Mare, Programul Operațional Regional, Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Competitivitate.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.