Austeritatea afectează serviciile publice din Grecia

Grecii resimt măsurile de austeritate fără precedent, traduse prin lipsa unor servicii publice elementare, comentează Le Figaro în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Într-un stat copleşit de datorii, Securitatea Socială nu mai poate plăti sumele datorate companiilor farmaceutice, care ajung la miliarde de euro, astfel încât spitalele şi farmaciile nu se mai pot aproviziona şi asigura necesarul de medicamente bolnavilor de cancer şi SIDA sau antibiotice. Pe de altă parte, farmaciile refuză să elibereze reţete compensate de teamă că nu îşi vor mai recupera banii. Cei mai vulnerabili în acest caz sunt pensionarii care nu îşi pot cumpăra medicamentele necesare.

Ca urmare a scăderii veniturilor, mulţi dintre greci îşi plătesc cu întârziere sau nu îşi plătesc deloc facturile la apă şi electricitate. Cu toate acestea sancţiunile se amână, furnizorii neîndrăznind să sisteze aceste utilităţi compatrioţilor lor, deşi această situaţie nelinişteşte companiile care livrează gaze Greciei, printre care Gazprom din Rusia, care ameninţă cu sistarea livrărilor.

Neplata salariilor timp de mai multe luni i-a determinat pe lucrătorii din salubritate din Salonic (nord) să nu mai strângă gunoaiele, punând în pericol sănătatea publică.

Detalii AICI.

Foto: anamariamihai.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

3 Responses to Austeritatea afectează serviciile publice din Grecia

 1. Sever Avram 18/06/2012 at 14:51

  Sa stiti ca austeritatea nu e sinonima cu saracirea, austeritatea e o conduita sobra in imprejurari mai vitrege pt a spera o reconstructie pe alte baze !

  Reply
 2. Calea Europeana 20/06/2012 at 11:33

  am observat ca unii lideri spun ca masurile de austeritate nu vor reusi decat sa provoace saracie, ceea ce inseamna ca o legatura exista, desi nu in sensul de suprapunere

  Reply
 3. Calea Europeana 20/06/2012 at 11:33

  am observat ca unii lideri spun ca masurile de austeritate nu vor reusi decat sa provoace saracie, ceea ce inseamna ca o legatura exista, desi nu in sensul de suprapunere

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *