Austria interzice vălul burqa de la începutul lunii octombrie

Legea conform căreia portul tradițional burqa și niqab vor fi interzise va intra în vigoare începând cu 1 octombrie 2017 în Austria, notează New Europe.

Conform acesteia, orice persoană care va purta haine care îi acoperă fața va primi o amendă de 150 de euro.

Această lege a fost adoptată de către parlamentul austriac în luna mai, în pofida protestelor comunității musulmane și a grupurilor din opoziție, și chiar în ciuda opunerii președintelui Austriei.

Conform legii, este interzisă acoperirea feței în locuri publice, în clădiri publice, inclusiv în instanțe, școli și transporturi.

Poliția va emite amenzi la fața locului rezidenților și vizitatorilor țării ale căror fețe sunt “ascunse sau ascunse de haine sau alte obiecte în așa fel încât să nu mai fie recunoscute”, au avertizat autoritățile.

“Vă rugăm să fiți conștienți că, în orice caz, trebuie să vă descoperiți fața la fața locului atunci când vi se cere”, conform fluturașilor distribuiți de ministerul austriac de interne.

Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial“, declara ministrul austriac pentru Afaceri Externe şi Integrare, Sebastian Kurz, promovând această lege.

Guvernul austriac a motivat adoptarea legii pentru facilitarea integării imigranților extracomunitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.