Austria isi va creste siguranta sistemului financiar prin limitarea expunerii la bancile din estul Europei

Austria va anunţa norme pentru a creşte siguranţa propriului sistem financiar prin limitarea expunerii în Europa emergentă, în pofida nemulţumirilor generate de anunţul acestei măsuri în regiune, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters si preluate de Mediafax.ro.

“Decizia a fost luată”, a spus, sub protecţia anonimatului, un oficial care a participat la o “întâlnire de rutină” miercuri a autorităţilor de reglementare din 17 ţări din Europa de Est.

În încercarea de a-şi păstra ratingul maxim posibil “AAA”, în contextul crizei din zona euro şi a temerilor privind expunerea băncilor austriece în ţările din Europa Centrală şi de Est, Austria a anunţat în noiembrie, în mod neaşteptat, restricţii la creditarea în regiune pentru marile grupuri financiare din ţară, Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, parte a grupului italian UniCredit.

Astfel, băncile cu prezenţă internaţională semnificativă ar trebui să se asigure că creditarea efectuată de acum înainte de subsidiarele străine nu va depăşi dincolo de 110% depozitele şi finanţarea atrase de pe pieţele locale unde funcţionează, mai scrie publicatia electronica Mediafax.ro.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: marinescunicolae.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *