Autorităţile italiene nu se vor mai opune recunoaşterii diplomelor din România în UE

Autorităţile italiene au informat MECTS şi Comisia Europeană că renunţă la solicitarea derogării de la recunoaşterea automată a diplomelor din România în UE, astfel că scandalul diplomelor false a fost închis, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, potrivit ZF.ro.

“În urma scandalurilor succesive din învăţământul românesc în mandatele precedente autorităţile italiene iniţiaseră la Comisia Europeană discuţii în vederea excluderii României din procedura de echivalare automată a diplomelor. Prin aplicarea Legii educaţiei naţionale am reuşit să închidem acest caz. Am închis scandalul diplomelor suspecte la medicină şi mulţumesc public rectorilor Universităţilor Titu Maiorescu, Universităţii din Oradea şi altor rectori care au luat în serios această situaţie şi au rezolvat-o personal”, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax.

El a precizat totodată că acesta a fost şi motivul pentru care s-a luptat să apară noua lege a educaţiei căreia i s-au opus “cei care au câştigat bani grei din fraudarea diplomelor”.

“Iată de ce ne-am luptat pentru o nouă lege a educaţiei iar de ce s-au opus apariţiei noii legi cei care au câştigat bani grei din fraudarea diplomelor din românia, cei care au câştigat bani grei prin aceasta. Acum acest lucru nu mai este posibil”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că autorităţile italiene au informat MECTS şi Comisia Europeană că renunţă la solicitarea derogării de la recunoaşterea automată a diplomelor din România în UE.

La începutul lui 2009, Corpul de control al Ministerului Educaţiei a constatat în urma controalelor la universităţile de medicină, nereguli legate de înscrierea studenţilor străini fără echivalarea diplomelor de studii obţinute anterior şi abateri de la reglementările privind şcolarizarea.

Pentru mai multe informatii, cititi articolul integral pe ZF.ro

Sursa foto: orrierematese.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *