Autoritățile române și europene analizează trei tipuri de opțiuni simplificate privind costurile pentru operaţiunile finanţate prin Fondul Social European

Autoritățile române și europene analizează trei tipuri de opțiuni simplificate privind costurile pentru operaţiunile finanţate prin Fondul Social European, a transmis ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, potrivit unui comunicat remis presei.

FOTO: fonduri-ue.ro

Anunțul a fost făcut în contextul în care ministrul Rovana Plumb efectuează o vizită de lucru la Bruxelles pentru consultări legate de stabilirea baremelor standard de costuri unitare aferente formării profesionale pentru rambursarea cheltuielilor în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

”Ne-am consultat astăzi cu reprezentanții Comisiei Europene în ceea ce privește propunerile României pe implementarea costurilor simplificate, o măsura esențială pentru reducerea poverii administrative la nivelul beneficiarilor și simplificare a accesării fondurilor europene. Comisia Europeană a apreciat în mod deosebit dialogul deschis cu AM POCU și va acorda, în continuare, sprijnul necesar pentru lansarea în ritm accelerat a apelurilor de proiecte finanțate din Fondul Social European, a declarat Rovana Plumb, potrivit sursei citate. 

Utilizarea opțiunilor simplificate privind costurile elimină decontarea pe bază de facturi a cheltuielilor pentru care se utilizează, beneficiarii putându-se concentra astfel pe implementarea proiectelor și nu pe procedurile birocratice de decontare, iar autoritățile accelerând efectuarea plăților.

În acest moment, se analizează trei tipuri de opţiuni simplificate privind costurile pentru operaţiunile finanţate prin Fondul Social European (FSE): rambursare pe bază de rate fixe, standarde de costuri unitare și sume forfetare.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.