Avertismentul Ramonei Manescu, europarlamentar PNL: Corina Cretu are sansa de a fi prima romanca din Comisia Europeana. In acest moment, trebuie sustinuta de toate fortele politice, indiferent de rivalitati

Ramona Manescu, europarlamentar PNL, avertizeaza ca Romania trebuie sa isi uneasca toate eforturile pentru a avea succes in negocierile pentru desemnarea candidatului la functia de comisar european. Iata ce a declarat in interviul acordat pentru caleaeuropeana.ro:

ramona manescuCum comentati nominalizarea europarlamentarului PSD Corina Cretu ca si candidat desemnat de Guvernul Romaniei pentru postul de comisar european?
R: Corina Cretu este un europarlamentar respectat in Europa. Chiar daca astazi partidele din care facem parte sunt in competitie interna, nu cred ca este bine sa actionam impotriva interesului reprezentarii Romaniei in Uniunea Europeana. Doamna Cretu a demonstrat profesionalism in activitatea de europarlamentar, este prima femeie din Romania care ar putea deveni comisar european si merita sustinera tuturor fortelor politice interne, in aceasta etapa.

Este pregatita Corina Cretu sa faca fata postului de comisar european pentru politica regionala, in contextul in care, dupa agricultura, acest domeniu are alocat  cel mai generos buget, o treime din sumele alocate de UE in urmatorii sapte ani?

R: Din punct de vedere politic, Corina Cretu se bucura de credibilitate la nivelul institutiilor europene. Ca si competenta profesionala, faptul ca in legislatura tecuta a facut parte din Comisia de dezvoltare a Parlamentului European este un atu. Este foarte important insa ca prestatia sa la audiere sa fie una convingatoare si este esential pentru Romania ca, daca va raspunde de politicile regionale, sa implementeze coerent viziunea europeana, al carei beneficiar direct ar trebui sa fim. Avem decalaje uriase de dezvoltare fata de Occident, sase dintre cele opt regiuni ale noastre fac parte din polul saraciei in UE, cu un venit pe cap de locuitor sub media europeana. Este insa prematur sa vorbim despre posturi. Ar fi bine ca responsabilitatea asumata de Guvern in aceste negocieri sa ne aduca un portofoliu important, si nu unul periferic. Dacian Ciolos, care a detinut portofoliul agriculturii si a gestionat foarte bine cel mai mare buget al UE, a reprezentat Romania cu cinste si merita felicitat. Sa speram ca in urmatorii cinci ani Romania va trimite in Comisia Europeana un candidat care sa primeasca in responsabilitate un domeniu la fel de important si care, la final de mandat, sa fie in masura sa continue sirul succeselor Romaniei la Bruxelles.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Avertismentul Ramonei Manescu, europarlamentar PNL: Corina Cretu are sansa de a fi prima romanca din Comisia Europeana. In acest moment, trebuie sustinuta de toate fortele politice, indiferent de rivalitati

  1. Pingback: Predoiu îi urechează pe Sorin Frunzăverde și Ramona Mănescu pentru că o susțin pe Corina Crețu | Pagina de Politică | Parte din familia RV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.