Banca Asiatică de Dezvoltare: Criza din zona euro riscă să afecteze creşterea economică în Asia

Prognozele anuale de creştere pentru economiile emergente asiatice riscă să fie revizuite în scădere ca urmare a continuării crizei datoriilor în zona euro, a estimat luni directorul general al Băncii Asiatice de Dezvoltare (ADB), Rajat Nag, transmite AFP, citat de Agerpres şi Romania Libera.

În luna septembrie a acestui an, ADB a estimat că ţările emergente din Asia ar urma să înregistreze o creştere economică anuală de 7,5% atât în 2011 cât şi în 2012, cifre revizuite în jos faţă de estimările din luna aprilie a acestui an, când ADB miza pe o creştere de 7,8% în 2011 şi un avans de 7,7% în 2012.

O creştere de 7,5% este probabil să fie în zona superioară a intervalului dat fiind ceea ce s-a întâmplat de la ultima noastră prognoză“, a declarat Rajat Nag cu ocazia unui summit economic organizat la Mumbai. Potrivit directorului general al ADB, Asia este foarte dependentă de exporturile cu destinaţia zona euro. “Dacă avansul economic în zona euro va fi compromis va avea un efect negativ pentru Asia. Cât de mare va fi acest efect va depinde de cât de rapid va fi soluţionată criza din zona euro“, a adăugat Rajat Nag.

Directorul general al ADB a apreciat că deşi ritmul general de creştere în regiunea Asia este unul ‘sănătos’, estimările anterioare ale băncii s-au bazat pe presupunerea unei soluţionări ordonate a crizei datoriilor din zona euro. În plus, Rajat Nag a apreciat că actuala criză a scos în evidenţă necesitatea ca economiile asiatice să fie mai agresive în implementarea de reforme instituţionale şi să dezvolte comerţul intra-regional.

Articolul a fost preluat de pe RomaniaLibera.ro

Sursa foto: mindmillion.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.