Banca Mondială a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României

Banca Mondială (BM) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,5%, nivel estimat anterior, la 1,2%, şi a avertizat că ţările în dezvoltare trebuie să se pregătească pentru  “vremuri mai grele” potrivit Mediafax.

Pentru anul următor, Banca Mondială a redus uşor estimarea de creştere economică a României, de la 3%, cât anticipa în ianuarie, la 2,8%. Instituţia internaţională se aşteaptă la o accelerare a activităţii economice în 2014, cu un avans de 3,4%.

Ultimele prognoze de la FMI şi Comisia Europeană privind creşterea economică a României în acest an sunt uşor mai ridicate decât proiecţia Băncii Mondiale. Astfel, FMI se aşteaptă la un avans al PIB de 1,5%, iar Comisia Europeană de 1,4%.

Ţările în dezvoltare ar trebui să se pregătească pentru o perioadă lungă de volatilitate la nivelul economiei globale, prin acordarea unei atenţii sporite strategiilor de dezvoltare pe termen mediu, în timp ce se pregătesc pentru vremuri mai grele. O reinflamare a tensiunilor în statele dezvoltate din Europa a erodat încrederea obţinută în primele patru luni ale anului, perioadă în care s-a înregistrat o revenire a activităţii economice şi o reducere a aversiunii investitorilor faţă de risc“, potrivit raportului Perspective economice globale al Băncii Mondiale.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  anunttelefonic.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *