Banca Mondială eliberează o tranşă de 400 de milioane de euro României

Consiliul Director al Băncii Mondiale a aprobat, la 19 decembrie, o tranşă în valoare de 400 de milioane de euro prin intermediul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru România. Banii fac parte din programul de asistenţă financiară semnat de FMI, BM şi Comisia Europeană României în mai 2009, informeaza Adevarul.ro.

Scopul acestui împrumut este sprijinirea reformelor Guvernului în ceea ce priveşte administrarea fiscală, protecţia socială şi sectorul financiar, în vederea susţinerii României în efortul de a ieşi din criza economică mai puternică, se arată într-un comunicat emis astăzi de Banca Mondială.

„Guvernul României a decis, în urmă cu ceva vreme, în cooperare cu partenerii săi internaţionali, că, în contextul crizei globale, este nevoie să se adreseze urgent provocărilor dacă vrea să aibă succes pe termen mediu“, a declarat în comunicat Peter Harrold, direcorul departamentului pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice din cadrul Băncii Mondiale. „Vă rog să aveţi în vedere faptul că, în timp ce România avansează, comunitatea internaţională, inclusiv Banca Mondială, este pregătită să sprijine această  agendă. Intenţionăm să continuăm să construim pe baza rezultatelor obţinute până acum şi să sprijinim în continuare implementarea reformelor, să asigurăm un viitor social şi economic mai bun pentru toţi românii“, a adăugat acesta.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: blog-pfm.imf.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *