Banca Mondială: Europa trebuie să păstreze actualul model de creştere economică

Europa trebuie să păstreze actualul model de creştere economică, însă acesta trebuie ajustat pentru a spori competitivitatea forţei de muncă şi pentru a reduce cheltuielile guvernamentale destinate asistenţei sociale, arată un nou studiu lansat marţi de Banca Mondială, potrivit Gandul.info.

Modelul european de creştere economică a fost un motor de convergenţă economică şi a permis ca sute de milioane de europeni să se bucure de o bunăstare nemaîntâlnită, notează oficialii băncii.

Pentru revitalizarea modelului de creştere economică, raportul propune trei seturi de recomandări: să fie repornit mecanismul de convergenţă care le-a permis statelor mai sărace să devină economii cu venituri mari; să fie reconstruit „brandul Europa” care a ajutat regiunea să asigure o treime din economia globală, cu numai o zecime din populaţia planetei şi să se reevalueze modul prin care poate rămâne superputerea lumii atunci când vine vorba de lifestyle.

Pentru a creşte în continuare economiile europene trebuie să dea dovadă de disciplină, crede Indermit Gill, economistul-şef al BM. „Comerţul şi integrarea financiară sunt trăsături intrinseci ale economiei europene. Nu ar trebui să fie dificilă repornirea mecanismului de convergenţă”, a explicat Gill.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa foto: tradenewswire.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *