Banca Mondiala finanteaza un proiect de modernizare al ANAF de 70 milioane euro

euroBanca Mondiala a aprobat vineri un proiect in valoare de 70 de milioane de euro pentru mondernizarea sistemului de colectare a impozitelor si contributiilor sociale al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din Romania, potrivit unui comunicat al BM preluat de HotNews.ro.

“Prin acest proiect, Banca Mondiala colaboreaza cu Romania pentru a creste eficacitatea si eficiente in colectarea de taxe si contributii sociale si disciplina fiscala si a reduce povara administrativa pe umerii contribuabililor de a isi indeplini responsabilitatile in acord cu noile legi fiscale. ANAF va gestiona implementarea proiectului”, se arata in comunicat.

Potrivit unui raport citat de Banca Mondiala, Romania mai are multe de facut pentru a imbunatati usurinta in achitarea de taxe si a reduce numarul crescut de plati.

“Romania are un numar mare de contribuabili mici care se confrunta cu un regim fiscal complex – atat contribuabilii cat si ANAF trebuie sa isi foloseasca resursele pentru a isi indeplini responsabilitatile disproportionate fata de contributiile aduse de acest segment al economiei”, se mai spune in comunicat.

Sursa: HotNews.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.