Băncile grabesc intrarea in recesiune. Acestea isi stocheaza lichiditatile in loc sa le foloseasca

Băncile stochează fondurile lichide oferite prin împrumuturile fără precedent, de 489 de miliarde de euro, ale Băncii Centrale Europene, împiedicând, astfel, încercările decidenților politici de a preveni intrarea regiunii economice în recesiune, scrie publicatia electronica Adevarul.

Aproape toate fondurile împrumutate de banca centrală către cele 523 de instituții de creditare ale zonei euro au fost redepozitate la BCE în loc să fie folosite în cadrul sistemului financiar, conform estimărilor Barclays Capital pe baza informațiilor oferite de BCE. Băncile vor utiliza majoritatea acestor fonduri oferite prin împrumuturile pe trei ani pentru a-și satisface nevoile de refinanțare pentru anul acesta și anul viitor, estimează anașiștii Morgan Stanley și Royal Bank of Scotland Group Plc, conform agenției de știri Bloomberg și Adevarul.

Guvernele îndeamnă insistent băncile europene să continue să ofere împrumuturi companiilor și persoanelor fizice, cerându-le, în același timp, să-și crească rezervele de capital cu încă 114,7 miliarde de euro până în luna iulie pentru a putea rezista o adâncire a crizei datoriilor suverane.

Mai multe informatii despre subiect puteti afla accesand Adevarul.ro.
Sursa foto:  peregrinu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.