Băncile italiene au probleme în privinţa consolidării rezervelor de capital

Băncile italiene au probleme în privinţa consolidării rezervelor de capital, efectele crizei datoriilor de stat în combinaţie cu cea de-a treia rundă de recesiune din ultimul deceniu pe plan local generând un avans puternic al creditelor neperformante, care forţează creşterea provizioanelor, scrie Mediafax.

Creditele neperformante din sectorul privat s-au plasat la 109 miliarde euro în aprilie, în urcare cu 15% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor băncii centrale a Italiei, citate de Bloomberg.

Calitatea activelor şi creditele neperformante ridicate reprezintă probleme tot mai mari pentru băncile italiene, în special deoarece rezervele de capital şi capacitatea internă de generare a capitalului nu oferă destulă siguranţă. Economia este deja într-o stare fragilă, iar creditul a îngheţat“, comentează într-un raport recent Francesca Tondi, analist la Morgan Stanley.

Comisia Europeană estimează că economia Italiei se va contracta în acest an cu 1,4%, după o evoluţie constant sub media zonei euro în ultimul deceniu.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  plazaegov.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *