Barack Obama la Berlin, la 50 de ani de la vizita istorica a lui John F. Kennedy

barack obama angela merkelVizita pe care presedintele SUA, Barack Obama, o va efectua marti si miercuri la Berlin va aminti fara indoiala de cea a lui John F. Kennedy de acum 50 de ani, insa Germania de azi pare mai putin entuziasta decat cea din 1963 fata de venirea presedintelui american, comenteaza AFP, potrivit HotNews.ro.

Germanii asteapta explicatii indeosebi in privinta recentelor informatii despre spionarea comunicatiilor pe ineternet de catre serviciile americane. Totodata, acordul de liber schimb SUA-UE, Siria si retragerea din Afganistan vor figura pe agenda discutiilor sefului administratiei americane cu cancelarul german Angela Merkel.

“Ich bin ein Berliner” (Sunt berlinez), vorbe rostite de Kennedy in 1963, raman gravate in mentalul colectiv al germanilor, care nu au uitat acest gest de solidaritate cu orasul bantuit de Razboiul Rece. In plus, Kennedy lansa un semnal pentru reintegrarea Germaniei in familia natiunilor democratice, dupa ororile nazismului.

Barack Obama, care efectueaza vizita impreuna cu sotia sa, Michelle, urmeaza sa tina un discurs miercuri despre “legaturile durabile” dintre SUA si Germania la Berlin.

Detalii aici.

Sursa: HotNews.ro
Foto: whitehouse.gov

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.